снимка: Beroe Online

Банев иска да се връща

02.11.2007 г.

Николай Банев се разкри, че все още е собственик на Берое. Чрез sms-и до отделни журналисти в града и до администраторът на отбора, който играе ролята и на временен треньор на Берое той е поискал да се осъществи среща с феновете на тима, целяща завръщането му на ръководния пост в клуба. От фирма, която е собственост на областният координатор на ГЕРБ Недялко Недялков пък е държана сметка на бизнесмена Митко Динев, за парите от билети. Динев е бил обвинен от политическия си конкурент, че краде пари от Берое.

Вчера на пресконференция в клуба на БТА Митко Динев, съдружник в Холдинг Загора, един от 40-те предприемачи от партия Общински съвет за Стара Загора и партия ЛИДЕР, които през последните 2 месеца издържат изцяло отбора обяви, че Банев иска да се върне в Берое и затова търси диалог с агитката. Така Банев се идентифицира като собственик на съмнителната панамска офшорка, която е поела още през 2006 г. акциите на Берое според регистър БУЛСТАТ. Разкрития на Beroe Online отпреди седмица доказаха недвусмислено, че Банев още е собственик на Берое.

Митко Динев бе афектиран на срещата си с медиите от писмо, изпратено от електронна поща на фирма Аутотех, но неподписано от никого. Аутотех се управлява от акционерката с 0,025% в Берое Светлана Иванова, но е собственост на фирма Мототехника и автосервизи, 89% от която притежава Недялко Недялков, областен координатор на ГЕРБ - Стара Загора и новоизбран общински съветник от партията с неформален лидер Бойко Борисов. Писмото, под което няма подпис, обвинява Митко Динев, че е прибрал парите от продадените билети за футболния мач между Берое и Черноморец Бургас (Бургас). "Въпросната сума е 942 лв. За другия домакински мач е 1024 лв. и тези пари се съхраняват, защото няма счетоводство, няма ръководство и собственик на клуба, на който да бъдат дадени парите. По-голям цинизъм от това твърдение не може да има, при положение, че до сега сме инвестирали 150 000 лв.", коментира Динев.

Митко Динев, който пряко се е ангажирал с организирането на издръжката на отбора през последните почти два месеца, реагира афектирано на тези обвинения и обясни: "Щом Банев се появи, ще си поискаме 150 000 лв., които сме дали за отбора през последните 2 месеца." Той все пак обяви, че той и колегите му няма да оттеглят поддръжката си за клуба. Динев подчерта, че бизнесмените, които издържат клуба ще удвоят сумата вложена в отбора и ще закупят играчи, включително и от чужбина. Бизнесменът заяви, че ще им плаща заплатите, те ще се водят на работа в Холдинг Загора, но ще бъдат предоставени на Берое.

"Банев остана неразбран. Нещата не стоят така", е мнението пък на Михаил Михайлов, който бе избран за общински съветник от листата на партия "Атака" и бе кандидат за кмет на Стара Загора, но събра само 12,32% от гласовете и не успя да се класира за балотаж, който ще се проведе в неделя. Михайлов е споделил това в разговор с привърженик на Берое, който е запознал съмишлениците си във форума на отбора. Според Михайлов Банев очаква опонента на досегашният кмет Евгений Желев да спечели балотажа и ще се завърне и то с големи инвестиции. Както е известно в началото на седмицата всички кандидат-кметове, които не успяха да се класират за балотажа обявиха подкрепа за кандидатът на ГЕРБ Светлин Танчев. Предполага се, че въпросното писмо е изпратено с цел да компрометира конкурентите от ЛИДЕР, които застанаха зад кандидатурата на другия кандидат Евгений Желев. Не е ясно обаче къде бяха тези законни представители на Берое, когато трябваше да се плащат парите и с каква съвест те си позволяват да държат сметка на хората, благодарение на които Берое запази съществуването си в "А" група.

Сайтът topsport.bg писа още в началото на седмицата, че Николай Банев има намерение да се завърне в Берое. "Според запознати със ситуацията в тима бизнесменът е бил приятно изненадан от резултатите на местния вот, които доведоха решението кой ще е кмет на града до балотаж. Бившият мажоритарен собственик на тима и председател на Надзорния съвет щял да изчака вота на старозагорци и ако на кметското място не седне досегашният кмет Евгений Желев щял да се опита да вземе базата на стадиона под Аязмото, която досега общинската управа и градоначалника упорито отказваха да му предоставят. Под Аязмото се носи и слух, че съпругата на Банев - Евгения, която е старозагорка, през миналата седмица е била в Града на липите, поетите и правите улици не толкова да подкрепи финансово учителската стачка, а да изрази на щаба на кандидата на ГЕРБ Светлин Танчев подкрепата на АКБ Форес от финансово и морално естество", се казва в материала на авторитетният спортен сайт.

Банев бил обещал за кой ли път бляскаво бъдеще за отбора. Феновете на Берое обаче не приемат мераците на бизнесменът да се върне в клуба, който изостави и където от юли месец насам не е погасил нито една сметка, а оставяше други хора да движат финансовата част, докато Берое практически е без всякакъв вид управление и официално представителство.

Писмото, клеветящо Динев

На 29.09.2007 г. беше проведена футболна среща между отборите на ПФК Берое АД - Стара Загора и Черноморец - Бургас. Във връзка с организацията на футболната среща, като представители на ПФК Берое АД - Стара Загора бяхме ангажирани да продаваме билети на стадиона, на който се провежда срещата.

В същия ден в 15:00 часа, при опит да изпълним задълженията си бяхме възпрепятствани от лица, които вече продаваха билети, без да представят документ, че са упълномощени.

Недопускането на законните представители на ПФК БЕРОЕ АД Стара Загора са осъществи горепосочената дейност нарушава правата на футболния клуб. Нарушение на правата на ПФК БЕРОЕ АД - Стара Загора е липсата на всякаква отчетност на постъпили средства от продадените билети в счетоводството на ПФК БЕРОЕ АД, което представлява измама по смисъла на Наказателния кодекс.


Забележка: Парите от билетите са събрани от Община Стара Загора чрез опълномощено лице - Митко Динев.

Реклама