снимка: (cc-by) Чавдар Златев

Пейков: "Добра конкуренция"

04.07.2009 г.

Боян Пейков е един от двамата вратари привлечени в Берое през лятната пауза. Той е роден на 1 май 1984 г. Висок е 185 см и тежи 80 кг. В последния сезон той бе страж в 29 срещи, в които Миньор получи 47 гола. В Миньор е от сезон 2007/08. Година по-рано бе в Дунав (Русе), а сезон 2005/06 бе вратар на Видима-Раковски (Севлиево). Пейков е юноша на Левски и е играл още в Конелиано (Герман) и Несебър. Стражът бе любезен да говори за Beroe Online. Ето какво каза той:

- Как и къде започна с футбола, и кои са първите ти треньори?
- Юноша съм на Левски. Там започнах в подготвителна група, минах през всички групи, след което подписах първи професионален договор с Левски. Първият ми треньор беше Альоша Димитров, той ме изгради като футболист.
- След това къде продължи кариерата си?
- След това бях преотстъпен в Конелиано за 6 месеца в Б група. След това бях две години в Несебър, като втората играхме в А група. След това така и се разви кариерата, че преминах през Дунав (Русе), Видима Раковски и последно в Миньор (Раднево).
- Какво знаеш за Стара Загора и Берое?
- Играх в двата мача през полусезон срещу Берое. С много добри впечатления съм за отбора и града като цяло. Все пак Берое е бил шампион на България, а това не е малко. Очарован съм от публиката и от атмосферата в отбора, всичко е идеално.
- Като цяло какво знаеш за отбора? Ти си доста млад, но предполагам знаеш доста неща от миналото.
- Знам, че е един клуб с традиции, чието място е в А група. Берое заслужава да е в елита на България и с течение на времето да постигне това което е било в миналото – да играе в евротурнири и с течение на времето да стане шампион.
- Трима вратари сте, горе долу на една възраст, млади момчета. Ще има сериозна конкуренция между вас. Как виждаш нещата?
- Радвам се, че ще има конкуренция. Това е нещо от което единствено можем да израстваме и да вървим на горе. Ще дам всичко от себе си да се боря за титулярното място.

снимка: (cc-by) Чавдар Златев

Аудиоматериал

Боян Пейков:

Реклама