снимка: Beroe Online

Здравков: “Отборът е подготвен”

10.08.2007 г.

Вчера във Военния клуб се проведе традиционният брифинг преди гостуването на Славия (София). На журналистическите въпроси отговаряха изпълнителния директор Красимир Георгиев, новото треньорско ръководство в лицето на Радослав Здравков, Методи Томанов и Николай Илиев. На сбирката бяха представени и новите попълнения на “зелените”.

В началото думата взе Радослав Здравков:
“Няколко дни преди започването на шампионата отбора като цяло бих казал че е подготвен, макар че през този период преминахме през някои трудности. Те дойдоха от факта, че в последния момент се ангажирахме с отбора на Берое. Футболистите, които започнаха в първия работен ден тренираха професионално и мисля, че са готови за започването на шампионата. Лошото е, че се комплектоваме през цялото време, търсихме най-различни варианти и начини. Естествено това не е най-добрата формула за привличане на нови футболисти, но това беше единствено възможното и нямахме друг избор. През този период минаха най-различни футболисти на проби от най-различни националности и страни. В тези моменти трябваше в известна степен да се доверим на някои менъджери. Никога не сме казвали, че Берое няма състав. Нашето желание с привличането на тези момчета, които са тук пред вас, беше да изградим един балансиран отбор. На базата на качествата на футболистите които имаме да преценим коя от схемите и начините на водене на игра отговаря на възможностите на футболистите, и на всеки един пост да имаме поне по двама души. Когато има конкуренция, има и определено развитие. Желанието ни беше да засилим малко конкуренцията и нивото, но независимо от трудностите и това, че не успяхме да осъществим тези намерения, считам, че имаме сили и възможности в този вид отборът да устоява по най-добрия начин историята и традициите на клуб като Берое. Отборът е подготвен. Имаме някои слабости, като работим по тяхното отстраняване. Независимо, че доста от футболната общественост, поради една или друга причина, малко ни подценяват съм убеден, че тези техни твърдения нямат основание."

“Целта е не да обиграваме някакъв отбор, а да изградим тим, който да играе мач за мач. Независимо кой е противникът, футболистите трябва да отстояват победата. Търсим добра изява, положително поведение и точков актив. Във всеки един мач играем първо да изпитаме удовлетворение на терена и след това да зарадваме привържениците. Целите не могат да бъдат по-различни от това което винаги е било пред Берое. Аз не виждам някаква разлика освен в имената на футболистите. Историята, традициите изискват колкото се може и е възможно по-редно класиране”, заяви Здравков за целите на отбора през новия сезон.

Наставникът на зелените представи новите попълнения: Слави Жеков, Владимир Пекин, Антон Вергилов, Владислав Бежански, Милен Христов, Янко Сандански, Атанас Апостолов и Пламен Христов. Последните двама са юноши на “зелените”, като преди броени дни подписаха първи професионални договори. Сандански е собственост на ЦСКА и ще е единственият футболист, който ще се състезава под наем през новия сезон.

Beroe Online научи, че вратарят Тодор Кючуков към днешна дата не е подписал договор с клуба, независимо че продължава да тренира под ръководството на Николай Илиев. Бившият страж на ЦСКА и ръководството на “зелените” не могат да стигнат до споразумение за личните условия на футболиста. Освен това жълтата карта на Кючуков все още не е пристигнала от Португалия.

След тежката контузия на Петър Колев и освобождаването на Боян Търкуля треньорското ръководство спешно търси защитник. В момента единствените централни бранители са капитанът Ваня Дзаферович и Иво Иванов. Здравков сподели, че има в предвид футболист, но на този етап не пожела да разкрие нищо повече.

През следващата седмица Тодор Симов трябва да се присъедини към отбора и да започне бегови упражнения. До този момент нападателят се подготвя под предписанията и надзора на опериращия лекар.

В края на пресконференцията думата взе и помощник-треньорът Методи Томанов. През изминалата седмица асистентът на Ради Здравков е наблюдавал три срещи от бразилското първенство, като се е спрял на трима футболиста. Вчера треньорското ръководство е запознало президента и изпълнителния директор с тях, като целта е по най-бързият начин те да бъдат привлечени. Единият футболист няма да минава пробен период и евентуално директно ще подпише договор. Въпросният футболист играе като плеймейкър. Останали негови сънародници са нападатели, като, за да получат одобрение от треньорското ръководство, трябва да минат на проби.

“Във връзка сме с мениджъри и ще се опитаме до Нова година да бъдат привлечени футболисти от ЕС. Даден ни е пълен картбланш и бъдете спокойни, че няма да останем така. Това не е Берое и няма да бъде Берое. Наясно сме, че в този състав с тези млади играчи, ще ни е много трудно. Ще направим всичко възможно от тримата бразилци двама или един да дойдат; пак ще ни бъдат от полза”, заяви Томанов.

Срещата с “белите” на стадиона в столичния квартал “Овча купел” със сигурност пропускат контузените Петър Колев, Николай Харизанов и Владислав Бежански. Радослав Здравков каза няколко думи и за срещата със Славия: “Нашата идея и поведение е еднаква вкъщи и навън. Винаги ще търсим максимума от дадена среща, независимо къде ще се играе. Готвим се да тръгнем успешно. Надявам се това да стане.”

Аудиозапис

Последните срещи между двата отбора

28.04.2007 Славия (София) - Берое (Стара Загора) 2:1
23.10.2006: Берое (Стара Загора) - Славия (София) 1:2
31.05.2006: Славия (София) - Берое (Стара Загора) 4:2
03.12.2005: Берое (Стара Загора) - Славия (София) 3:2
30.04.2005: Берое (Стара Загора) - Славия (София) 2:0
23.10.2004: Славия (София) - Берое (Стара Загора) 3:2
23.03.2002: Славия (София) - Берое (Стара Загора) 3:2
28.10.2001: Берое (Стара Загора) - Славия (София) 0:4

Един срещу друг

"А" ГРУПА:

мястоМПРЗГР
в Стара Загора391991154-46
в София42573042-108
общо8124164196-154

КУПА НА БЪЛГАРИЯ (КСА, КНРБ, КБ):

мястоМПРЗГР
в Стара Загора20201-1
в София20021-5
неутрален21103-2
общо61325-8

ОБЩО:

мястоМПРЗГР
в Стара Загора4119111155-47
в София44573243-113
неутрален21103-2
общо86251943101-162


Реклама