снимка

Дзаферович на върха през октомври

10.11.2007 г.

Ваня Дзаферович спечели приза “Футболист на феновете” за месец октомври. Капитанът на “зелените” спечели битката с минимална преднина от 14 точки пред втория в класирането Даниел Беконо. Камерунският страж спечели наградата през месеците август и септември. С добрите си изяви през октомври Данаил Митев заслужи третата позиция. Медийни партньори на класацията на Beroe Online са радио "Стара Загора" и телевизия "Стара Загора".

Класацията “Футболист на феновете” е с четири годишна история. В месечната класация право на глас има всеки привърженик на тима, регистриран във форума и имащ повече от 15 смислени мнения в "Берое днес". За да е валиден гласа всеки участник посочва 5 имена на футболисти, които според него са се представили най-добре за съответния месец. За първо място се полагат - 5 точки, за второ – 4, за трето – 3, за четвърто – 2 и за пето място – 1 точка. В зависимост от резултатите от месечните класации се номинират десетте футболисти с най-много точки. Те участват в гласуването във фен сайта за призовете “Футболист на есенния полусезон”, “Футболист на пролетния полусезон” и “Футболист на феновете за целият сезон”. Получените точки от гласуването в сайта влизат с тежест от 2/3 в общият резултат, а към тях се прибавят 1/3 от общия сбор за всеки футболист в месечните анкети, които се провеждат във форума на сайта.

През октомври състава на Берое изигра три срещи от “А” група и една среща в турнира за Купата на България. “Зелените” загубиха с минималното 1:0 визитата си на стадион “Българска армия”, победиха у дома състава на Вихрен (Сандански) с две попадения на капитана Ваня Дзаферович и завършиха наравно 1:1 гостуването си край река Осъм срещу местния Литекс (Ловеч) с попадение на Данаил Митев. Беройци срещнаха още веднъж състава от Сандански, този път в турнира за купата на страната. Този път воденият от администратора Николай Демирев тим отстъпи с 0:3.

На базата на тези резултати феновете определиха за №1 през октомври Ваня Дзаферович. Хърватинът от босненски произход спечели първото място с 223 точки. Четиринадесет точки по малко събра победителят през първите два месеца Даниел Беконо. Във втори пореден месец Данаил Митев зае третата позиция в класацията, като този път Дънди събра 154 т. Битката за четвъртото място също бе много оспорвана. Само една точка раздели Слави Жеков и Иво Иванов, които съответно събраха 81 и 80 точки. Десет точки събра Милчо Танев, а младите Антон Огнянов и Жельо Желев събраха по 3 точки. Девето място с актив от 1 точка си разделиха Янко Сандански и Николай Харизанов. В анкетата взеха участие 56 почитатели на тима, като три от гласовете бяха невалидни.

Футболист на феновете - месец октомври

1. Ваня Дзаферович 223 т.
2. Даниел Беконо 209 т.
3. Данаил Митев 154 т.
4. Слави Жеков 81 т.
5. Иво Иванов 80 т.
6. Милчо Танев 10 т.
7. Антон Огнянов 3 т.
7. Жельо Желев 3 т.
9. Янко Сандански 1 т.
9. Николай Харизанов 1 т.

Реклама