снимка

Берое привлече Овона

22.12.2011 г.

Старши-треньорът на Берое Илиан Илиев хареса един от преминалите проби в последните две седмици 10 тъмнокожи футболисти. Става дума за левия бек Дюдоне Овона. Той подписва договор с Берое за 1,5 години и ще започне подготовка с тима на 8 януари когато беройци се събират за първа тренировка.

"Надявам се, че показаното от него в контролите ще е негова постоянна форма. Имаме нужда от конкуренция на този пост, който е проблемен за българския футбол като цяло. На него разполагахме само с Веселин Пенев досега", обясни решението си старши-треньорът Илиан Илиев.

Дюдоне има двойно гражданство - на Камерун и Франция. Роден е на 28 февруари 1986 г. в Януде, където е преминало и детството му. На 15-годишна възраст е забелязан от Лил и е привлечен в тима от първа дивизия където преминава през юношеските формации. На 20 г. е приет в мъжкия тим на Лил, но не успява да се наложи.

През януари 2007 г. преминава във ФК Брюксел. След това кариерата му преминава през ФК Фейнис, където играе под наем през 2009 г. От януари 2011 година е в Роял Олимпик Клуб де Шарлероа-Маршиен в белгийската втора дивизия.

Реклама